Vasaramäen kenttä kuntoon talkoilla

http://www.ts.fi/viihde/1074337239/Vasaramaen+kentta+kuntoon+talkoilla

Viihde / TS / SINIKKA ESKOLA

Yksinäinen mies kolasi maanantaina aamupäivällä Vasaramäen pallokentän jäätä koulun tuntumassa Turussa. Eikä hän suinkaan ollut ensimmäinen. Takana on talvilomaviikko, jolloin kenttäkin kuhisi luistinten suihkeesta ja kiekon lämäreistä iltamyöhään.

Talvi kuitenkin jatkuu ja niin jatkuisi jääharrastuksetkin, mutta pukukopin seinään on isketty tyly tiedote, joka kertoo yksiselitteisesti, että kentän ylläpito loppuu sunnuntaina 22.2.2009 allekirjoituksella Turun Viherliikelaitos. Samalla siinä esitellään eri puolilta kaupunkia tukku muita kenttiä, joita toistaiseksi kunnostetaan.

Vaan Vasaramäessä ei lannistuttu. Paikallinen omakotiyhdistys tarttui toimeen siltä seisomalta, ja jo aamutuimaan ennen töihin menoa puheenjohtaja Tomi Viitanen kävi kolaamassa oman osuutensa.

Työtä jatkoi eläkkeellä oleva opettaja Heikki Knuuti.heikki

– Ei tarvitse kauan kävellä, niin lämmin tulee, hän naurahtaa.

Kaupungin puinen ja leveäteräinen kola on painava käsitellä, mutta irrottaa pinnasta kyllä lunta tehokkaasti.

– Kun Turussa nyt kerrankin on lunta ja jäätä, niin täytyyhän siitä ottaa kaikki irti. Tätä kenttää käyttävät ennen kaikkea koulun oppilaat ja päiväkodin pikkuväki, mutta myös lähistöllä asuvat.

– Lisäksi meillä on lämmin koppi, jossa on mukava laittaa luistimet jalkaan, Knuuti esittelee.

Kentällä voi luistella vielä pimeälläkin.

Ei talvea voi lukita päättyneeksi tiettyyn päivämäärään, sen toki tietää myös Turun kiinteistöliikelaitokselta viheraluepäällikkö Lauri Laine.

– Arvaa vaan, kuinka moniin soittoihin olen saanut vastata, kun tiedotteet kentille ilmestyivät, Laine huokaa.

– Todellakin sopimukset on tehty tiettyyn päivämäärään saakka, valtaosa päättyi sunnuntaina. Vaikka talvi jatkuu, nyt haetaan säästöjä. Kaikkien kaupungin 51 kentän kunnossapito olisi maksanut ylimääräiseltä viikolta 25 000 euroa.

– Nyt tarvitaan sitä kuuluisaa talkoohenkeä, josta Vasaramäki on loistava esimerkki, kannustaa Lauri Laine.

Hän muistuttaa, että kaupunki pitää huolta vielä viidestä kentästä – Nummessa, Varissuolla, Pansiossa, Runosmäessä ja Hirvensalossa. Lisäksi liikuntapuolen hoidossa ovat Urheilupuiston ja Kupittaan kentät sekä Parkin kenttä ja Kupittaan mutkitteleva luistelurata.

Ohuesti jäätyneet kentät leuto sää ja auringonpaiste haperoittavat helposti rikki. Mutta sitä odotellessa kannattaa muuallakin kaivaa esiin talkoohenki ja ryhtyä hommiin lasten ja aikuisten yhteiseksi iloksi.