Sadevedet tynnyriin

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/1074285132/Sadevedet+tynnyriin

Haluan edelleen korostaa hulevesistä muutamia tärkeitä seikkoja, jotka koskevat erityisesti suurta joukkoa vanhemmissa pientaloissa asuvia ihmisiä. Kuten yks Mäkinen kirjoittaa 11.5. TS:ssa, suurimalla osalla on sadevesitynnyrit ränniensä alla ja kallisarvoisella hulevedellä voi kastella puutarhaa.

Vasaramäen Omakotiyhdistys ei ole asian tiimoilta ollut julkisuudessa, koska siihen ei ole ollut juurikaan tarvetta. Vesilaitos on jo luvannut lähettää selkeämmän kirjeen ja on myös luvattu, ettei mitään maksuja tule, ennen kuin asiat on perusteellisesti selvitetty.

Jos on saanut vesilaitokselta hulevesikirjeen, vesilaitokselle on hyvä lähettää vapaamuotoinen selvitys vaikka sähköpostitse. Vapaamuotoisessa selvityksessä voi mainita johdattavansa rännivedet sadevesitynnyriin, jos näin on asian laita.

Tärkeitä asioita, jotka kannattaa huomioida:Korotettua maksua ei peritä kiinteistöiltä, jotka eivät voi johtaa hulevettä muualle kuin sekaviemäriin tai jotka eivät johda yhtään hulevettä jätevesiviemäriin. Eli jos sadevedet johdattaa sadevesitynnyriin, maksua ei tule.

Mikäli vanha kiinteistö johtaa jätevesiviemäriin salaojavedet tai luiskilta, portaikoilta yms. rakennukseen liittyvien syvennysten keräämät muut sellaiset vedet, joita ei painovoimaisesti voi johtaa hulevesiviemäriin, niin korotusta ei lasketa. Rakenteiden tulee tällöin olla esitettyjä hyväksytyissä suunnitelmissa.

Tomi Viitanen

Puheenjohtaja, Vasaramäen Omakotiyhdistys r.y.