Hulevesi, hulevesi, hulevesi…

Hulevesimaksu saattaa tulla Turkuun ja pahalta näyttää. Toivotaan että kaupunginhallitus ei tätä kyseistä maksua hyväksy tällaisenaan. On täysin ymmärrettävää ettei kiinteistö saa johdattaa hulevettä jätevesiviemäriin, koska suuret määrät hulevettä myös sekoittavat puhdistamon toimintaa ja huonontavat sen puhdistustulosta. Kuten käy ilmi 15.4.2008 Turun vesilaitokselta tulleesta kirjeestä***.

Pienillä tonteilla on taas vaikeaa imeyttää hulevesiä kokonaan omalle tontille ja siinä käy helposti niin että vedet valuvat naapuritontille. Eli mitä pientalossa asuvat ovat tehneet? Me olemme hoitaneet asiat kuntoon ja hulevesille menee oma putki hulevesiviemäriin. Teimme sen mitä kaupunki vaati. Putken laittaminen maksoi tuhansia euroja, miksi sen laitoimme? Täysin turhaanko? Sillä summalla olisimme maksaneet hulevesimaksua vuosikausia.

Aikaisemmin hulevesiviemärit ovat kuuluneet Turun vesiliikelaitokselle, ja hulevesien viemäröinnin kustannukset on peritty osana jätevesiviemärimaksua tai näin ainakin väitetään. Jätevesimaksu on nyt 1,92 eur/kuutio. Mahtaako jäteveden perusmaksussa olla myös hulevesiosuutta? Perusmaksu jäteveden osalta on 7,44 eur/kk. Mikäli hulevesimaksu toteutuu, pidetään huoli että nämä kaksi muuta maksua pienenee.

*** 15.4.2008 kirjeessä joka on tullut Turun vesilaitokselta monille turkulaisille kiinteistön omistajille/haltijoille sanotaan mm. seuraavaa;
Vesilaitos alkaa periä kiinteistöiltä kaksinkertaiseksi korotettua jätevesimaksua, eli nk. sekaviemäröintimaksua 1.11.2008 alkaen. Maksu koskee kiinteistöjä jotka johdattavat hulevesiä (sade, sulamis-, ja perustusten kuivatusvedet) jätevesiviemäriin.

Välttyäksenne korotetulta jätevesimaksulta teidän tulee saneerata kiinteistönne tonttiviemäröinti siten, että hulevedet johdetaan asianmukaisella tavalla.
**************************************************************************************

Kovaa tekstiä ja monet hoitivat silloin ”velvollisuutensa” ja maksoivat silloin ja joutuvat taas maksumieheksi!