kaupunkipyöräjärjestelmä tulossa Turkuun

Turkua ei tule rakentaa autoilijan, pyöräilijän, kävelijän tms. yksittäisen liikkumistavan perusteella. Kaikkia liikkumismuotoja pitää voida käyttää ja kukin valitsee itselleen sopivan vaihtoehdon.

Lyhykäisyydessään kaupunkipyöräjärjestelmän ideana on lyhytaikainen polkupyörän lainaus, voit lainata pyörän miltä tahansa asemalta ja palauttaa mille tahansa asemalle. Palvelu tulee olemaan maksullinen, mutta hintoja ei ole vielä päätetty.

Kaupunkilaisten käyttöön tulisi 300 pyörää ja kolmisenkymmentä asemaa. Asemat kattaisivat alueen Turun linnalta keskustaan, ja siitä edelleen Kupittaalle.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 7.12.2017 hyväksyä liikennesuunnitelman ja ne liikennesuunnitelmaotteet, joiden hyväksyminen ei poista autopaikkoja ja päätti palauttaa ne liikennesuunnitelmaotteet uudelleen valmisteltavaksi, joiden johdosta poistuu autopaikkoja sen selvittämiseksi voidaanko kaupunkipyöräasemien paremmalla sijoittelulla vaikuttaa poistettaviksi ehdotettujen pysäköintipaikkojen kokonaismäärään vähentävästi. Lisäksi johtokunta edellytti, että selvitetään jo ensivaiheessa kaupukipyöräasemien sijoittamismahdollisuus Ylioppilaskylän alueelle.

Päätös asiassa syntyi äänin 9-1, 3 poissa.