Kerrostaloja Vasaramäen Rakuunapuistoon

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/1074205096/Kerrostaloja+Vasaramaen+Rakuunapuistoon

Vasaramäen Rakuunapuistoon on haettu suunnitteluvarausta. Turun kaupungin AMO-työryhmä on päättänyt esittää lautakunnille suunnitteluvarauksen myöntämistä Vasaramäen Rakuunapuistoon. Hakemuksessa on mainittu jotain viisikerroksisista taloista.

Rakuunapuistohan sijaitsee Hautausmaantien varrella, Rakuunatien päiväkodin takana. Rakuunapuisto on elävä osa Vasaramäkeä, mukava pieni metsikkö. On ollut mukavaa kuulla Rakuunatien päiväkodin lapsilta ja henkilökunnalta, miten he ovat tehneet mm. retkiä metsään. Entä tulevaisuudessa?

Nyt tämä pikku metsikkö on vaarassa. Laki ei velvoita huomioimaan Turun viheralueohjelmaa 2006-2015, joten siitä ei ole tässä asiassa mitään hyötyä. Tällaiset suunnitteluvaraushakemukset tulisi evätä jo hakemusvaiheessa. Turku ei anna siihen suuria mahdollisuuksia, koska Turun kaupunki ei tiedota suunnitteluvaraushakemuksista mitenkään, työ tehdään täysin virkamiestyönä. Kukaan ei pysty vaikuttamaan suunnitteluvaraushakemukseen, koska ei ole tietoa, että sellainen hakemus on tehty. Vasaramäen Omakotiyhdistys on tehnyt kiinteistölaitokselle aloitteen koskien suunnitteluvarauksien tiedottamista.

Suunnitteluvarauksen yhteydessä ratkaistaan onko hankkeen johdosta syytä käynnistää kaavoitus/kaavan muuttaminen. Mielestäni Vasaramäessä ei ole liikaa viheralueita, kuten puistoja, metsiköitä tms… Rakuunapuisto on myös jatkossa säilytettävä puistona. Suunnitteluvarausluvat myöntää kiinteistölautakunta.

Tomi Viitanen

Puheenjohtaja, Vasaramäen Omakotiyhdistys r.y.