FB-arvonta

Christian Eriksen ilmeisesti toipuu sairaalassa, hyvä niin. Tanska-Suomi -ottelu jatkuu kello 21.30. Nyt oli hyvä hetki hoitaa luvattu #Arvonta pois alta. Voittaja Janne L. häneen otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä. Katso arvonta videolta. Kuntavaalipäivä on sunnuntaina 14.6.2021, jos et käyttänyt äänioikeuttasi ennakkoäänestyksen aikana, niin sunnuntaina on ääni viimeistään annettava #138

Katso arvonta täältä!

Osallistu arvontaan FB-sivuilla

ARVONTA

Kommentoi kuvaa Facebookissa ja jaa kuva Facebookissa 8.6.klo 12.00 mennessä, niin olet mukana.

Jakaneiden kesken arvotaan laatikollinen Lonkeroa (jos voittaja on alaikäinen, niin laatikko Cokista).

Facebook ei ole osallisena arvonnassa. Palkinto toimitetaan Turun seudulle voittajalle.

facebook.com/tekemisenmeininkia

138 Viitanen Tomi

Ajankohtaista

Tomi Viitanen on ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021. Tällä kertaa Keskustan listoilla.

Vaaliteemat ovat lyhyesti tässä, jos vastaat alla oleviin aiheisiin kyllä, niin olet löytänyt ehdokkaasi!

Nyt tarvitaan TEKEMISEN MEININKIÄ päätöksentekoon, yhteistyöllä onnistumme..

–> Harmittaako Turun keskustan uudet nopeusrajoitukset, on epäselvää mikä nopeusrajoitus on voimassa missäkin kohtaa.

–> Harmittaako Turun hankkeiden ja investointien jatkuvat budjettiylitykset.

–> Harmittaako yksityisautoilun kuritus. Autoilua ei tule rajoittaa tai vähentää pysäköintimahdollisuuksia.

–> Talous saatava kuntoon korottamatta veroja ja maksuja.

Otattehan yhteyttä ja kerrotte minkälainen on teidän tulevaisuuden Turku.

Lisää asioita löydätte Facebookista osoitteesta: https://www.facebook.com/tekemisenmeininkia

TOK – Vaalit 2020

215 TOK - Vaalit 2020

Vaaleja varten Turun Osuuskauppa on jaettu kahteen jäsenalueeseen. Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää kumman tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Jäsenalue 1 – valitaan 46 edustajiston jäsentä: Kaarina, Lieto, Masku, Naantali, Raisio, Rusko, Turku            

Jäsenalue 2 – valitaan 14 edustajiston jäsentä: Aura, Kustavi, Loimaa, Parainen, Mynämäki, Nousiainen, Oripää, Paimio, Pöytyä, Sauvo, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa

Vaalit pidetään posti- ja nettiäänestyksenä. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan Turun Osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille ennen äänestyksen alkua maaliskuussa. Vaalien tulos julkaistaan 8.4.2020.

Äänestysaika postitse: 16.-31.3.2020, äänestysaika verkossa 16.-31.3.2020

Kellojen siirto voi loppua jo vuonna 2019

Vuodet vierivät ja viisareita siirretään edelleen, toivotaan että kellojen siirto loppuu vihdoin ja viimein. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat 12.9.

”Kellojen siirto kesä- ja talviaikaan voi loppua jo ensi vuonna, ehdottaa Euroopan komissio. Komissio myös odottaa, että jokainen EU-maa imoittaa, haluavatko ne noudattaa pysyvästi kesä- vai talviaikaa. Tästä päätöksestä on ilmoitettava komissiolle viimeistään ensi vuoden huhtikuussa. Näin ollen viimeinen pakollinen siirtyminen kesäaikaan tapahtuisi sunnuntaina 31.3.2019…”

 

Hulevedestä lisää

Hauska juttu mutta parissa päivässä käsitykseni hulevesimaksusta muuttui täysin. On tosiaan totta että Turun vesilaitos on hieman alentanut jätevesimaksua ja todennäköisesti alentaa maksua vielä hieman joka kompensoi mahdollisesti tulevaa hulevesimaksua.

Hulevesimaksu on kohdennettu maksu, sillä rakennetaan, saneerataan ja ylläpidetään hulevesijärjestelmää, jotta kaupunki pysyy kuivana ja turvallisena. Hulevesijärjestelmä kuuluu kaupungin vastuulle ja ilman toimivaa hulevesijärjestelmää katumme olisivat jokia.

Miksi maksuperusteeksi on sitten päätetty ottaa kiinteistön kokoon ja katettuun pinta-alaan perustuvan julkisoikeudellisen hulevesimaksun? Sen on katsottu olevan oikeudenmukaisin vaihtoehto, koska tällöin kaikki maksaa myös yritykset. Mikäli maksu otettaisiin vaikka kiinteistöveroa nostamalla, tällöin raha ei olisi ”korvamerkittyä” ja kustannuksiin eivät osallistuisi kaikki.

Mikäli esim. ajatellaan omakotitonttia (kiinteistöä), niin tällä hulevesimaksulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa johdatetaanko hulevesia pois tontilta vai imeytetäänkö ne tontilla. Asia pitää ajatella hieman laajemmin, mitä jos kaduillamme ei tosiaan olisi viemäröintiä? Meillä tosiaan olisi hulevesi ongelma.

Lisäksi pitää kuitenkin muistaa että hulevesiä EI SAA JOHDATTAA NAAPURITONTILLE ELI EI MYÖSKÄÄN KATUALUEELLE. Pienillä tonteilla imeytys ei onnistu mitenkään siten että vesi pysyy vain omalla tontilla. Mikäli olet hulevesiviemärin asentanut tai olette saneeraamassa jätevesiviemäriä kannattaa aina edelleen laittaa hulevesiviemärille oma putki valmiiksi.

Maksutaulukko on tehty luokittelemalla kiinteistöt käyttötarkoituksen mukaan neljään eri luokkaan. Pientalojen kohdalla maksuksi on ehdotettu 50€, mikä on helppoa ja järkevää. Ajatelkaa jos kaupunki olisi alkanut selvittää montako prosenttia kiinteistöstä (tontin koosta) on katettua ja tehnyt siihen monimutkaisen laskentakaavan jolla maksu määräytyisi. Ei siitä tulisi mitään muuta kuin kallista. Maksutaulukko on yksinkertainen ja selkeä.

En tiedä osasinkoa avata asiaa tyhjentävästi mutta yritys oli kova ja keskustelen asiasta mielelläni lisää.