Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan varajäsenenä

Tomi on seuraavan kauden mukana kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan varajäsenenä. Kiitos luottamuksesta ja erityiskiitos äänestäjille!

Täältä löydätte esityslistat, pöytäkirjat yms. asiat:
http://www.turku.fi/paatoksenteko/lauta-ja-johtokunnat/kiinteistoliikelaitoksen-johtokunta

 

VW Transporter ja automaattivaihteiston öljynvaihto

Itselläni on VW Transporter 2,5Tdi vuosimallia 2005. Huoltokirjassa ei ole mitään mainintaan koska automaattivaihteiston öljyt pitäisi vaihtaa. Mielipiteitä oli molemmiin suuntiin ei kannata vaihtaa sekä kannattaa vaihtaa, kuten myös ”vaihtotyylistä”.

VW Transporter 2005

Autolla on ajettu n. 266199 km ja automaattivaihteiston öljyä ei ole koskaan vaihdettu.

 

 

 

 

 

Päätin lopulta vaihdattaa ne, en sen vuoksi että vaihteistossa olisi vikaa tai muutakaan ongelmaa. Tosin en tiedä millainen vaihteisto on ollut uutena 🙂

Päädyin kokeilemaan BG PXT Öljynvaihtomenetelmää, joka poistaa kaiken vanhan öljyn ja lian sekä tekee myös automaattilaatikon pesun. Vaihto maksoi töineen ja tarvikkeineen 450eur. Kokonaisuudessaan aikaa meni noin 1,5 tuntia.

BG PXT2 Automaattivaihteiston öljynvaihtolaite

Tämän näköinen laite BG PXT, kytkettiin auton automaattivaihteiston letkujen väliin, lisättiin ”BG 106E AUTOMAATTIVAIHTEISTON PUHDISTAJA-AINE”. Tämän jälkeen tapahtui n. 15 min kestävä puhdistus vaihde.

BG PXT2 laitteen lasiputki

 

 

Tämän jälkeen laite alkoi vaihtamaan öljyä (vaihtoprosessissa vanha ja uusi öljy eivät sekoitu keskenään). Laitteessa oli lasiputki josta näki millaista öljyä laatikosta tuli pois. Todella mustaa oli, mutta niinhän aina 🙂

 

BG PXT2 laitteen lasiputki, uusi öljy.

Vaihtoprosessin aikana laitteeseen kaadettiin myös lisäaine (BG 303E CVT JA DSG VAIHTEISTOÖLJYN SUOJA-AINE). Aine siis sekoittui uuden öljyn joukkoon. Kun vaihtotyö oli lopuillaan alkoi lasiputkesta näkymään uutta öljyä.

 

 

En huomannut vaihteiston käyttäytymisessä mitään muutosta, toimi aivan kuten ennenkin. Nyt on tankillinen ajettu ja selkeä muutos tapahtui auton kulutus laski. Kulutus on ollut 11-12 litraa sadalla riippuen vuodenajasta yms. Nyt kulutus oli 9,8 litraa. Seuraan kulutusta ja päivitän tilannetta mitä tapahtuu tästä eteenpäin.