38 lomapäivää liikaa?

liikaalomaa

Miksi 38 lomapäivästä pitäisi leikata 8 päivää pois?
Ovatko muut niin kateellisia vai mikä voisi olla syynä?

8 päivää ylimääräistä lomaa on ”palkkio” siitä, että on ollut kunnan töissä 15 vuotta.
Leipä on siis kapea ja pitkä (vain onko se enää vain kapea?). Järjestelmällä saadaan ihmiset pysymään kunnallisessa työssä pidempään. Ja joskus aikoinaan palkankoritukset korattu ylimääräisillä lomapäivillä.

Yksityisellä puolella on käytössä vastaavanlaisia järjestelmiä, kun on ollut töissä samalla työnantajalla riittävän kauan saa työntekijä bonusvapaata.

Totuushan on se että tuottavuus ei todellakaan kasva, jos 8 lomapäivää poistetaan, saattaa käydä jopa päinvastoin.

Jos lomapäiviä halutaan leikata, voitaisiin se toteuttaa siten että, lomapäivät tiputetaan 38 päivästä, 30 päivään. Mutta kun edellämainittu 15 vuoden ehto täytyy, tällöin kunnantyöntekijä saisi 8 ylimääräistä vapaapäivää. Näin saavuttaisimme samalla säästöä ja ei törkeästi ja epätasa-arvoisesti vietäisi vain yhdeltä kohderyhmältä.

Tällöin tulisi oikeasti myös säästöjä, koska maksettavan lomarahan määrä pienentyisi. Lomapäivät vähenee, mutta vapaa-aikaan oikeutettu aika pysyy samana.

Myöskään kenenkään ei tarvitsisi olla kateellinen lomapäivien määrästä. Toki tämäkään ei kohtelisi meitä tasa-arvoisesti, mutta parempi vaihtoehto kuin nyt esillä oleva.