Kupittaan ilotulituksesta ilo lapsille

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/297268/Kupittaan+ilotulituksesta++ilo+lapsille

Caiu Salmio Paimiosta moittii mielipidekirjoituksessaan (TS 6.1.) Turun järjestämää DSC01100ilotulitusta Kupittaan puistossa. Itse olemme käyneet seuraamassa ilotulitusta joka vuosi, siitä asti kun ilotulitus on järjestetty. On aivan selvää, että seuraamassa olevien lasten ikähaarukka voi olla suuri. Osa lapsista on herkempi paukkeelle ja osa ei ole moksiskaan. On myöskin selvää, että pienellä lapsella tulee olla kuulosuojaimet ja mahdollisesti jopa suojalasit. Myöskään erityisesti herkkien lasten vanhempien ei pitäisi tuoda lapsiaan liian lähelle ilotulitusta, ilotulitusta voi tarvittaessa seurata hieman kauempaakin.

Omat lapsemme ovat iältään 7–13-vuotiaita, heidän mukaansa ilotulitus oli hyvä ja hieno. Suurimmalle osalle lapsista ilotulitus oli vuoden viimeisen illan kohokohta. Toivon lasten puolesta, että Turku jatkaa tätä perinnettä samalla tyylillä myös tulevina vuosina.

Lähialueen asukkaana huomioin yhden ja saman ongelman joka vuosi. Ongelma liittyy liikenteeseen. Autoilijat pysäköivät  ja ajavat niin nurmikolla kuin jalkakäytävillä. Mutta tähän on tultu, massatapahtumissa on liikenteen osalta voimassa ”viidakon” lait.

Tomi Viitanen