Vasaramäen alueelle ei tule rakentaa korokkeita

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/271228/Vasaramaen+alueelle+ei+tule+rakentaa+korokkeita

Vastaus nimimerkeille ”Yksi Rakuunatien asukas” (TS 26.9.) sekä ”Osa Kirsikkatien asukkaista” (TS 24.10.). Molemmat kirjoitukset ovat hyviä ja varmasti pitävät paikkaansa ainakin siltä osin miten liittyvät turvallisuuteen ja liikennesääntöjen noudattamiseen.

Molemmissa kirjoituksissa on mainittu alueen kolmenkymmenen kilometrin nopeusrajoituksesta, läpiajokiellosta Hippoksentieltä Hautausmaantielle ja päinvastoin sekä läpiajokiellosta Lemminkäisenkadulta Hautausmaantielle ja päinvastoin.

On aivan totta, että läpiajokiellosta huolimatta läpiajoa tapahtuu jatkuvasti, myöskään 30 km/h aluenopeusrajoitusta vain harva noudattaa. Näiden rikkomusten lisäksi on myös muita ongelmia, ihmiset pysäköivät ja jopa ajavat surutta jalkakäytävillä jne. Mitä jos joku tulee samaan aikaan portinpielestä jalkakäytävälle ja jää auton alle? No on sanomattakin selvää että autoilija on väärässä. Valvontaa siis todella kaivataan, toivottavasti poliisitkin lukevat mielipidekirjoituksia.

Olkoon tämä kirjoitus vetoomus kaikille moottoriajoneuvon käyttäjille! Ajattehan Vasaramäessä liikennesääntöjen mukaan enintään 30 km/h ja huomioitte, että lähes kaikki risteykset ovat tasa-arvoisia risteyksiä.

Mitä tulee kirjoittajien töyssy- ja koroke-ehdotuksiin Vasaramäen alueelle ei tule rakentaa minkäänlaisia töyssyjä tai korokkeita. Savipohjasta johtuen kaikenlaiset epätasaisuudet, kuten kuopat, töyssyt, korokkeet tms. saattavat aiheuttaa kiinteistöille vaurioita.

Toisessa kirjoituksessa puhuttiin yötäpäivää kaahaavista mopopojista, mistä kirjoittaja tietää että ajajat ovat poikia? Voivathan kuskit olla myös tyttöjä. Itse en allekirjoita koko väitettä, mielestäni Rakuunatiellä ei ole öisin mopokaahailua. Entä muualla Vasaramäessä?

Toivoisin jatkossa kaikilta, ennen kuin ehdotatte yksittäisiä asioita julkisesti kaupungille, niitä pohdittaisiin kokonaisvaltaisesti koko Vasaramäen alueen parhaaksi ettei aiheuteta muille lisää haittaa taikka harmia. Yhdistys puuttuu tehokkaasti myös liikenteellisiin ongelmiin, mikäli tarvetta on.

Tällä hetkellä Vasaramäen suurin liikenteellinen ongelma on vasta tulossa. Rakuunapuistoon mahdollisesti rakennettavien kerrostalojen aiheuttama liikenne koko Vasaramäen alueelle huolestuttaa ja varsinkin jos tämä kaikki liikenne ohjataan Turjantielle.

Tomi Viitanen, puheenjohtaja, Vasaramäen Omakotiyhdistys r.y.