Rakuunapuistoon rakentamisesta

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/258210/Rakuunapuistoon+rakentamisesta

Olemme Vasaramäen omakotiyhdistyksessä yllättyneinä ja hieman tyrmistyneinäkin seuranneet Rakuunapuiston asemakaavamuutoksen käsittelyä. Jo ensinnäkin siksi, että Rakuunapuistoon ei tulisi rakentaa yhtään mitään.

Rakuunapuisto tulisi säilyttää kokonaisuudessaan metsäisenä ulkoilualueena ja virkistysalueena, kuten olemme jo aiemminkin painottaneet. Esitys on ollut jo lausuntokierroksella. Uudessa asemakaavaluonnosehdotuksessa päiväkodin ja kerrostalojen naapuriin rakennettavien kerrostalojen – 8 000  kerrosneliötä, luokkaa 100 asuntoa – autoliikenne on nyt suunniteltu tapahtuvaksi päiväkodin ja Siwan kerrostalon välissä olevan alueen halki Turjantielle. Tällä hetkellä alue on puistoa, puita ja nurmikkoa.

Alkuperäinen  vaihtoehto oli alueen toiselta puolelta suoraan Hautausmaantielle. Tästä uudesta yksinomaan Turjantien kautta tapahtuvasta yhteydestä aiheutuu huomattava määrä – satoja ajoneuvoja vuorokaudessa – uutta liikennettä omakotialueellemme.

Turjantien vartta pitkin kulkee paljon päiväkodin ja koulun lapsia. Päiväkodin kohdalla liikenne on muutoinkin erittäin vilkasta aamuisin ja iltapäivisin. Sen  lisäksi liikenteestä aiheutuu uutta ”laillista” läpiajoliikennettä alueellemme.

Erityisesti Kirsikkatien ja Rakuunatien läpiajoliikenne tulee  lisääntymään huomattavasti. Tietysti liikenne lisääntyy huomattavasti myös Turjantiellä ja Lehmustiellä. Tämän emme halua toteutuvan, koska on  myös muita vaihtoehtoja.

Mikäli kerrostalot joskus tullaan rakentamaan, pitää ajoyhteys tulla Hautausmaantien puolelle. Hautausmaantiellä on 40 kilometrin nopeusrajoitus, joten  kerrostalon maanalaisesta parkkiluolasta on autoilijankin suht turvallista liittyä Hautausmaantielle ja ajaa sieltä lyhintä tietä liikennemerkkejä noudattaen Uudenmaantielle tai Skarppakullantielle.

Päiväkodin ja Siwan kerrostalon välinen alue tulee jäädä puistomaiseksi ilman ajoyhteyttä!

Tomi Viitanen, puheenjohtaja, Vasaramäen Omakotiyhdistys r.y.