Oma koulu tarvitaan Vasaramäessä

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/1074191160/Oma+koulu+tarvitaan+Vasaramaessa

Herätys Vasaramäen asukkaat! Olette saaneet lukea lehdestä juttuja, joissa perätään lausuntoja lukioiden kohtalosta. Asiaan hieman tarkemmin perehdyttyä, huomasin että, asia koskeekin enemmän alueemme yläastetta. Selvityksestä käy ilmi että, Vasaramäen koulun oppilaat eivät enää vuonna 2013 pääse yläkouluun Kupittaan yläkouluun. Oppilaat siirtyisivät Puropellon kouluun.

Vasaramäen koulussa on tällä hetkellä yli 300 oppilasta ja vaikka oppilasmäärä saattaa pienentyä hieman vuoteen 2013 mennessä on kuitenkin varmaa että, suurin osa oppilaista tulee Vasaramäestä. Oppilaita siis riittää.

Pidän erittäin tärkeänä yläkoulun (Kupittaan koulu ja lukio) säilymistä Vasaramäen alueella. Onhan jo turvallisuuden vuoksi järjetöntä siirtää yläkoulu pois Vasaramäestä. Vasaramäessä on päiväkoti, alakoulu, yläkoulu sekä lukio. Nämä kaikki yksiköt ovat omalla tavallaan liikuntapainotteisia, kaikki liikuntapalvelut ovat turvallisen kävelymatkan päässä. Kupittaan puistosta löytyy elämystenpuisto ja todella hyvät liikuntamahdollisuudet, joita oppilaat hyödyntävät. Miksi tämä hieno ja ainutlaatuinen kokonaisuus tulisi rikkoa?

Lukio- ja perusopetusverkkotyöryhmä pitää tärkeänä, että muun muassa vanhemmilla on mahdollisuus esittää asiasta oma lausunto. Noudattakaamme tätä ja lähettäkäämme kommentit virastopäällikkö Timo Jaloselle.

Tomi Viitanen

Puheenjohtaja Vasaramäen Omakotiyhdistys