Kiinteistön omistajillako vain velvollisuuksia

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/1073996361/Kiinteiston+omistajillakovain+velvollisuuksia

Talvi on taas tulossa ja osalle Turun kaupungin asukkaita kasataan lisätöitä. Toivon menestyksekästä talvea kaikille niille, joilla on kiinteistönsä edessä jalkakäytävä sekä pyörätie. Juuri kun olette saaneet jalkakäytävän puhtaaksi, tulee kaupungin aura ja auraa lumet jalkakäytävälle.

Asukkaan velvollisuutena on tarvittaessa poistaa jalkakäytävän vierelle kertyneet lumivallit, asia on niin kauan hyvin kun taivaasta satanut, tuiskunut lumi yms. pitää poistaa, mutta millä oikeudella kaupunki siirtää lumen siihen? Ei millään, se ei ole kertynyttä lunta, vaan pelkkää kiusantekoa.

Vielä muutama sana rakenteellisesta kunnossapidosta, joka muuten kuuluu kaupungille. Esimerkiksi Vasaramäessä Rakuunatien kunto on niin huono, ettei pikku korjauksia tehdä ja kokonaan uudelleen rakentamiseen ei ole varaa. Rakuunatiellä on paljon pahoja painumia, kuoppia ja isot vesilammikot eivät valu viemäriin vaan pihoihin, jalkakäytävän kiviä irti jne.

Tässäkin asiassa meillä on velvollisuuksia. Kiinteistön omistajan ja -haltijan velvollisuudet – ilmoitusten tekeminen kunnalle tai poliisille liikennettä vaarantavista päällysteiden rikkoontumisista, kuopista tai muista vastaavista puutteista, tarvittaessa ryhdyttävä väliaikaisiin toimiin liikenteen varoittamiseksi.

Vasaramäessä olemme aktiivisesti ilmoittaneet liikennettä vaarantavista kuopista yms. Olemme useasti kysyneet mitä ovat väliaikaiset toimet liikenteen varoittamiseksi, asiaa on kysytty 19.5.04 ja viimeisin vastaus saatu 26.7. ”Minulla ei ole sinulle suoraa vastausta kysymyksiisi, mutta koetan antaa yksiselitteisen vastauksen heti, kun saan oikeat henkilöt kiinni.”

Vaikka osa on tyytyväisenä monet vuosikymmenet ajanut jalkakäytäviltään kaupungin auraamaa lunta pihoihinsa, niin nyt on aika tehdä siitä yhdessä loppu.

Tomi Viitanen

Vasaramäen Omakotiyhdistys