Kellojen siirto voi loppua jo vuonna 2019

Vuodet vierivät ja viisareita siirretään edelleen, toivotaan että kellojen siirto loppuu vihdoin ja viimein. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat 12.9.

”Kellojen siirto kesä- ja talviaikaan voi loppua jo ensi vuonna, ehdottaa Euroopan komissio. Komissio myös odottaa, että jokainen EU-maa imoittaa, haluavatko ne noudattaa pysyvästi kesä- vai talviaikaa. Tästä päätöksestä on ilmoitettava komissiolle viimeistään ensi vuoden huhtikuussa. Näin ollen viimeinen pakollinen siirtyminen kesäaikaan tapahtuisi sunnuntaina 31.3.2019…”

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan varajäsenenä

Tomi on seuraavan kauden mukana kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan varajäsenenä. Kiitos luottamuksesta ja erityiskiitos äänestäjille!

Täältä löydätte esityslistat, pöytäkirjat yms. asiat:
http://www.turku.fi/paatoksenteko/lauta-ja-johtokunnat/kiinteistoliikelaitoksen-johtokunta

 

38 lomapäivää liikaa?

liikaalomaa

Miksi 38 lomapäivästä pitäisi leikata 8 päivää pois?
Ovatko muut niin kateellisia vai mikä voisi olla syynä?

8 päivää ylimääräistä lomaa on ”palkkio” siitä, että on ollut kunnan töissä 15 vuotta.
Leipä on siis kapea ja pitkä (vain onko se enää vain kapea?). Järjestelmällä saadaan ihmiset pysymään kunnallisessa työssä pidempään. Ja joskus aikoinaan palkankoritukset korattu ylimääräisillä lomapäivillä.

Yksityisellä puolella on käytössä vastaavanlaisia järjestelmiä, kun on ollut töissä samalla työnantajalla riittävän kauan saa työntekijä bonusvapaata.

Totuushan on se että tuottavuus ei todellakaan kasva, jos 8 lomapäivää poistetaan, saattaa käydä jopa päinvastoin.

Jos lomapäiviä halutaan leikata, voitaisiin se toteuttaa siten että, lomapäivät tiputetaan 38 päivästä, 30 päivään. Mutta kun edellämainittu 15 vuoden ehto täytyy, tällöin kunnantyöntekijä saisi 8 ylimääräistä vapaapäivää. Näin saavuttaisimme samalla säästöä ja ei törkeästi ja epätasa-arvoisesti vietäisi vain yhdeltä kohderyhmältä.

Tällöin tulisi oikeasti myös säästöjä, koska maksettavan lomarahan määrä pienentyisi. Lomapäivät vähenee, mutta vapaa-aikaan oikeutettu aika pysyy samana.

Myöskään kenenkään ei tarvitsisi olla kateellinen lomapäivien määrästä. Toki tämäkään ei kohtelisi meitä tasa-arvoisesti, mutta parempi vaihtoehto kuin nyt esillä oleva.

Turun ei tule nipistää perusopetuksesta, eikä nostaa veroprosenttia

Nyt en ihan ymmärrä TS 4.6. ollutta uutista ”Turun uudistusohjelma sulkisi uimahalleja ja nostaisi bussilippujen hintoja”.Turun ei tule missään nimessä nipistää perusopetuksesta, ei missään muodossa. Turku sai ylimääräistä rahaa perusopetuksen opetusryhmien pienentämiseen, nyt kuitenkin saimme lukea että, paketti sisältäisi perusopetuksen keskimääräisen luokkakoon kasvattamista 19 oppilaasta 21:een. Jos näin käy voi turku menettää saadut rahat.
Tosin uutinen on kirjoitettu toimittajan näkökulmasta, toivottavasti suunnitelma ei oikeasti ole toteutumassa.

Asia palautettiin 3.6. kaupunginhalituksen kokouksessa valmisteluun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin pyynnöstä. Kaupunginhallituksen esityslistat ja pöytäkirjat.

Mitä tulee veroprosentin korottamiseen 18,75:stä 19,75:een vuoden 2014 alusta, sekään ei ole kestävä ratkaisu taloudellisten ongelmien hoitoon. Vastustan jyrkästi.

Kesäajasta luopuminen

kelloLupasin tehdä kansalaisaloitteen kesäajasta luopumisesta, mutta joku oli ehtinyt ennen minua. Tarkemmin sanottuna Lasse Rasinen ja Heli Pykälä, Espoosta. Kiitos heille.

Ajatusta on siis kannatettava, tehkää tekin kuten minä ja allekirjoittakaa kansalaisaloite: Kesäajasta luopuminen.